Projecten 2003 - 2013
Sociaal, Cultureel en Maatschappelijk
Stichting Wildevaer II

Stichting Wildevaer II is eigenaar van het motorschip met dezelfde naam. Het is een vrachtscheepje van 150 ton, bouwjaar 1934. Het wordt gebruikt door Zeeverkenners Canisius. Ligplaats is Middelaar, Noord Limburg.
Het schip was in zijn laatste jaren actief als vuilnisschip in de Rotterdamse haven. Door het zoute water en gebrek aan onderhoud was het onderwater gedeelte van het schip nodig aan vervanging toe. In 2003 was steun voor vervanging van de onder water beplating één van de eerste projecten van Stichting De Ziekenfondsbode.

Met het oog op  de toekomst is in 2013 de motor, een Kromhout uit 1953, vervangen door een moderne Vetus Deutz. Ook is een boegschroef ingebouwd. Dit maakt het manoeuvreren een stuk eenvoudiger. Dit is vooral gedaan omdat de oude garde schippers wordt afgelost door de jongere die niet, zoals de oudere, uit het schippersmilieu afkomstig is. Ook hieraan is door onze stichting financieel bijgedragen.
Naast de zeeverkenners wordt het schip gebruikt voor schoolkampen en ter beschikking gesteld aan organisaties die met gehandicapte kinderen werken.
Speeltuinvereniging Het Erfgooierskwartier

Al bijna 70 jaar is Speeltuinvereniging Het Erfgooierskwartier een begrip in Hilversum.
Door de jaren heen is er flink vernieuwd waardoor kinderen met nog meer plezier komen spelen.

Mede door de fantastische ligging, direct aan de Hilversumse heide, is een speeltuinbezoek ook voor ouders een genot.
Op het ruime terras kunt u heerlijk genieten van een betaalbaar kopje koffie of thee terwijl uw kinderen een geweldige tijd hebben in de gezellige, grote en veilige speeltuin.

Aan de picknicktafels die hier en daar in de speeltuin tussen de bomen staan, waant u zich ver van de Hilversumse drukte.
In het nette en verzorgde verenigingsgebouw zijn 3 toiletten beschikbaar, een dames-, heren- en invalidentoilet waarin tevens een commode aanwezig is om uw baby te verschonen.
Met hulp van Stichting De Ziekenfondsbode is de speeltuin toegankelijk gemaakt voor gehandicapte kinderen en zijn er speciaal voor hen geschikte speeltoestellen aangeschaft.
Tractor voor Mbetta

Mbetta ligt in South West Cameroon, op plusminus 35 km van de verharde weg, midden in het oerwoud. De weg die naar Mbetta voert is dusdanig slecht dat hij in het regenseizoen vrijwel onbegaanbaar is voor voertuigen.
Het komt geregeld voor dat patiënten van het health center in Mbetta voor ernstige aandoeningen naar het hospitaal in Melong, op 40 km afstand, moeten. Dit is onmogelijk, of alleen per draagbaar over 35 km vrijwel onbegaanbare weg.  Veel van deze patiënten overlijden dan ook tijdens het transport. Veelal gaat het om vrouwen die moeten bevallen.
Na een bezoek in 2013, de weg lopend afgelegd, hebben wij besloten om een tractor te sturen die opgewassen is tegen de modder. De weg repareren is vooralsnog geen optie omdat er per jaar zo’n 3000 mm regen valt!
Mbetta is erg vruchtbaar. De gewassen kunnen echter, net als de mensen, niet naar de bewoonde wereld worden gebracht. De tractor is aangepast voor zowel goederen- als ook personenvervoer.